dinsdag 25 juni 2013

Cerro's afgeschoren haar krijgt een doel,,.


Ik had sinds de Pasen nog steeds Cerro's haar bewaard in een zakje.

Sinds het weekend weet ik wat ik ermee ga doen:


Ik ga proberen deze hond te haken en het te vullen met al dat haar. 

Ik heb van het weekend in een wasnetje zijn afgeschoren haar uitgespoeld en nu ligt het te drogen. Door het wassen is het haar wel erg in elkaar gaan vervilten alsof het stof is geworden. Maar iedere keer krijg ik weer een gedeelte uitgeplukt en heb nu al een aardige hoeveelheid voor de vulling. Zal vast aangedikt worden met gewone vulling maar ik wilde Cerro's puppievacht niet zomaar de prullenbak ingooien. Aan het halsbandje wat er dan aankomt, wil ik een penning hangen met daarop de tekst " filled with Cerro's Hair shaved 01-04-2013



maandag 17 juni 2013

Zusje Mira op bezoek bij broertje Cerro

Ja, afgelopen zaterdag was Mira gezellig op bezoek bij ons. Linsey en Perry vonden het weer eens tijd om vrienden en ouders en familie van Perry in het westen des lands weer eens op te zoeken. En gelukkig kwamen ze ook hier even buurten. 


Ze zagen mekaar op de galerij en het was gelijk spelen met broer en zus. Dat is toch het leukste wat er is als je zusje er is. Samen bij mekaar in mama's buik gezeten en bij mama gedronken. En dan tien maanden later nog steeds elkaar van tijd tot tijd zien. Zooo leuk!!!


Later op de avond zijn Linsey en Perry nog langs andere vrienden geweest en Mira is gezellig bij haar broertje gebleven.
Wat een stel is dat toch samen, bleef maar spelen en hollen met mekaar. De dag daarna waren ze allebei totaal uitgeput. 

Zelfs Sjors die dit weekend bij zijn vader was, wilde even thuis zijn om Mira en Linsey en Perry even te zien. Die moest ik later wel weer terugbrengen dus moesten Cerro en Mira even in de bench blijven. Die twee waren iets te druk om zo in de kamer achter te laten.





Ik zal nog een filmpje plaatsen hier die ik gemaakt heb. 








vrijdag 14 juni 2013

Woensdag 12 juni

Met het tochtje naar Amsterdam ook gelijk uitgeprobeerd hoe Cerro het ervaart om bij Sjors voorin de auto op de grond te zitten ipv op de achterbank.

Straks als we gaan camperen bij Heelderpeel, moet wel alles van de tent mee, complete inboedel dus. Achterbank wordt dus neergehaald waar Cerro normaal op zit.

Het ging hardstikke goed, eerst was het wennen natuurlijk maar al gauw had Cerro zijn plekje geaccepteerd en legde hij zich er letterlijk en figuurlijk bij neer.

Foto boven is de riem waarmee Cerro vastzit aan de stoelstang. 












donderdag 13 juni 2013

Boot is verkocht!!


Vanochtend belde ma om te zeggen dat het bedrag voor de boot gestort was op de rekening. Blij voor pa en ma, eindelijk een zorg minder, onderhouden hoeft pa niet meer, havengeld kan bespaard blijven nu, verzekering voor de boot kan worden stopgezet. 

Maandag wordt de boot die mijn naam draagt en ik hoop dat dat zo blijft, opgehaald door de nieuwe eigenaar. 
Zal een rare dag worden dan. "Ons bootje" wordt door andere mensen meegenomen en naar denk ik Frankrijk toe, weet niet zeker. Ik hoop dat het bootje nog vele kilometers zal varen en dat die man de motor voorzichtig zal bedienen. Net als pa heeft gedaan al die jaren. 

Dag bootje, ik wens je ook bij de nieuwe eigenaar een behouden vaart!!!

Hieronder de allerlaatste foto's dat ik met Sjors en Cerro op de boot ben. 



Gelukkig heeft pa de boot aantal jaren geleden nagemaakt van hout. En die staat bij mij in de kast. Gelukkig niet bij de familie in Hilversum. Tenminste een aandenken van zoveel jaar vakanties met de boot....

Benieuwd hoe pa zal gaan nu... En nu pa? 








zondag 9 juni 2013

Herinneringshart voor Snoetje en Minoes

Ik ben voor Snoetje en Minoes bezig om iets moois te maken ter herinnering. 

Ik heb bij de Xenos een gevlochten hart gekocht waar je foto's in kunt bewaren. Alleen ik ga daar wat anders mee doen. 

Aan de hand van wat foto's leg ik het een beetje uit wat in me hoofd zit...


Dit is dus dat hart, nu de tweede foto:

Bij de Wibra kun je paarse en roze en blauwe en witte pedaalemmerzakjes krijgen. Die knoop je om het hout heen, zakje na zakje knoop je aan mekaar vast. 
Daarna knip je de lengte tot ongeveer 5cm af. En die 5 cm dat trek je open als een roos zeg maar die uitkomt. Of beter gezegd zo een onderrokje van de rock and roll tijd. Petticoat? Zo gaat dat het hele hart in de rondte. Fotolijstje in het midden versier ik met ledlampjes in rozen-uitvoering.


Dan komt aan weerskanten van het lijstje in lilakleur de namen van Snoetje en Minoes vanaf de bovenkant van het hart te hangen. Het zijn zeepletters dus daar hangt ook een lekker luchtje aan. Net als aan de pedaalemmerzakjes. De lila ruiken naar lavendel en de roze naar rozen. 

Verders heb ik nog wat versiersels voor in de krans zelf. Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat van me hartenkrans voor Snoetje en Minoes.

Zondag ben ik weer verder gegaan moest alleen stoppen want me lila zakjes zijn op. Morgen weer wat halen bij de wibra in hoofddorp. Heb ook het fotolijstje met de roos-ledlampjes versiert maar dat ga ik nog veranderen. Hieronder weer wat foto's:



En onder het fotolijstje wil ik dit engeltje van zeep plaatsen, gaat vast mooi worden. 


Maandag 10 juni 2013

Vanmiddag nieuwe lila zakjes gehaald en vanavond de omtrek van het hart afgemaakt. De ijzeren dwarsstangen maak ik met boterhamzakjes, dan zijn de roesjes wat smaller. Meer kan ik nu even niet doen want ik wil nu kijken hoe ver de zeepkettinkjes komen te hangen, maar het gaat steeds mooier worden. Dit hart heeft niemand..., 



Hier in komt op het witte dwars stukje het zeepengeltje te staan


En de ledlampjes ga ik mee verwerken in de bovenste ijzeren dwarsstukje. 
Wordt vervolgd!!!! 

Donderdag 13 juni 2013

Vandaag niet verder kunnen gaan met het project. Wachten is nu op de zeepkettingen. Heb wel vast de ketting van Minoes op foto gezien. En die is heel erg mooi geworden. Dinsdagavond heb ik de laatste ijzeren dwarsstuk afgemaakt.



De lampjes zitten nog niet vast, dat doe ik als ik de namen en het engeltje binnen heb. Hieronder de foto van de ketting van Minoes



Het gaat heel erg mooi worden. Als het klaar is, komt het boven de televisie te hangen.  Wordt vervolgd weer...

Zojuist vanavond vrijdag 14 juni een berichtje ontvangen dat beide zeepkettingen klaar zijn. Wordt morgen op de post gedaan.... Ben zo benieuwd hoe het hart er totaal uit gaat zien...



Dinsdag 25 juni 2013

Ik zit nog steeds op de namen van d'r poezen te wachten. Vorige week maandag, de 18e juni had de maakster het ter verzending aangeboden bij DHL. Het was de verwachting dat het dan woensdag de 20e hier zou zijn. Nu zowat tien dagen later heb ik nog steeds niets ontvangen. Ik baal als een stekker. Schijnt eerst een storing te zijn geweest, nu krijg ik weer te horen dat er een fout is gemaakt bij het aannemen van de verzendopdracht,

Hoop op morgen een antwoord of het liefst het pakketje in me handen te hebben.