woensdag 30 januari 2013

Nieuwe werktijden betekent hier nieuwe uitlaattijden

Sinds vorige week dinsdag zijn mijn werktijden veranderd. In plaats van 's morgens om tien uur de post halen, mag dat nu pas vanaf elf uur! Gevolg? Later klaar met werk, op woensdag zowiezo niet meer voor Sjors op tijd thuis. Om mij enigszins tegemoet te komen om een beetje normale tijd thuis te zijn op de drukke piekdagen, heb ik een andere wijk gekregen die dichter bij huis is en wat kleiner dan me eigen wijk. Nadeel is dat ik nu een uur tekort kom per week. En die moet ik gaan inhalen op de vrijdagmiddag die ik anders vrij was.

Door deze nieuwe tijden, hoef ik Cerro nu niet meer om half tien voor tweede keer uit te laten maar om half elf. Dit betekent dus dat het loopje tussen de middag van Sjors kan komen te vervallen. Sjors wilt het loopje nog wel eens overslaan omdat hij dan zogezegd "geen zin heeft om Cerro uit te laten". Tja, hoe krijg je dat hondje dan eindelijjk zindelijk als ie gewend is geraakt om dat tijdstip te plassen buiten, dan maar binnen doen.

Ik kan daar best pissig om worden, maar goed, nu met die andere tijden van mij, kan dat van tussen de middag geschrapt worden. Als ik dan om half drie weer thuiskom, weet Cerro tenminste van nu ga ik echt naar buiten. Laat ik hier maar op hopen dat Cerro dit gaat aanwennen en leren dat als baasje komt, ga ik naar buiten en als Sjors thuiskomt alleen, dan moet ik het nog even ophouden.

Anders weet ik het ook niet hoor. Ene moment denk je Cerro is eindelijk zindelijk en ander moment plast ie een paar dagen achter mekaar gewoon binnen alsof ie denkt van dit mag ook..., Ik snap nu waarom.

En afgelopen zaterdag waren Linsey en Perry er weer. En tot grote verrassing kwam Donna ook mee. En wie had ze meegenomen voor Cerro? Jaaa, zijn zusje Palmira en Sammy, de shi shu, een reutje die van gelijke hoogte en grootte is als broer en zus havanezer. Cerro's oortjes had ik gevraagd aan Linsey om te bekijken want links is rustig en schoon en het rechteroortje is wat onrustig en lichtrood van kleur en veel oorsmeer. Na het voorgedaan te hebben, weet ik nu zelf al die overtollige oorhaartjes eruit te trekken. Ik moet niet aan de verkeerde trekken want dan doe ik die kleine pijn...





maandag 21 januari 2013

Toch nog niet zindelijk..,

Afgelopen zaterdagochtend de eerste les weer gehad van de vervolgcursus van de Puppie les. Deze leert zeg maar de hond nog beter te luisteren naar de baas. Er wordt nu ook meer gevraagd van hem. Het vrijblijvende van de Puppie cursus is nu niet meer. Ze komen nu langzamerhand in de puberteit, dus zullen ze beter en strenger moeten worden begeleid en opgevoed.

Cerro vond het wel weer leuk om vijf van zijn oude "studie-genootjes" terug te zien. Hij lette weer alles behalve goed op.
Maar wat is vijf maanden nou, de vijf andere van de vorige cursus zijn ook omstreeks vijf maanden, wel leuk om te zien hoe groot ze weer waren geworden.

Met het zindelijk zijn, heb ik me toch weer vergist, of ik ga te snel. Het hele weekend heeft ie het goed gedaan, maar vandaag heeft ie wel drie keer binnen geplast. Moet ik nu weer terug naar het oude schema of moet ik het nieuwe ritme aanhouden? Hij zal er toch aan moeten wennen denk ik dan maar. Hij moet het toch ook trainen om het op te houden?

En Cerro is gisteren opnieuw een kiesje kwijtgeraakt. Weer bij de bank bij mij op de grond hoorde ik wat vallen, en dat was de zesde kies die hij uitspuugde. Nog twee te gaan. Ben zo blij dat ie er totaal geen last van heeft.

Ik moet wel op het linkeroortje van hem letten. Ik hou ze elke dag in de gaten door met een natte tissue zijn oortjes schoon te houden van oorsmeer. Het linker oortje is wat rood roze in de binnenkant terwijl het andere oortje eigenlijk heel rustig en lichter is van huidkleur. Zitten ook zoveel haartjes in die ooringangen, kon je het allemaal maar wegknippen maar volgens mij zal het toch ergens nodig voor zijn.
Cerro heeft er nog geen last van maar als ik er niets mee doe, zal ie wel last krijgen en dat mag niet..,




donderdag 17 januari 2013

Toch wel zindelijk! ( ssst, niet te hard zeggen)

Vandaag verder gegaan met het verminderen van de uitlaatmomentjes.
Die van tien uur vanochtend ook eruit gehaald, wat hou je dan opeens tijd over zeg. Dus Cerro heeft nu vijf uitjes ipv acht. Zit gemiddeld nu 3,5-4 uur tussen.
08:00 uur
12:10 uur
15:30 uur
19:00 uur
22:30 uur

Zijn natuurlijk richtlijnen hè, ongeveer die tijdstippen, en Cerro heeft nergens geplast binnen! Geweldig mannetje! Die van 15:30 uur kwam Cerro zelf mee. Hij ging voor me zitten en begon te piepen en te mauwen, zo van mama ik moet plassen! Maar je moet het wel doorhebben natuurlijk.

En vandaag ook bericht gekregen via de postzegelpost ( zo noem ik de post via postnl en dus niet via e-mail) dat zaterdag de vervolgcursus van start gaat voor Cerro. Mogen we weer een uur op het koude grasveld staan, ligt nu sneeuw op.

Wel weer leuk, weer wat nieuws om Cerro en ons aan te leren. En er is ook weer een kies uit. Heb er nu vier, plus vier hoektandjes en twee voortandjes.

En wat ook leuk is om te zien nu in de avond met die sneeuw.... waar is Cerro? Gelukkig dat ie bruine oortjes heeft. Hahaha, maar misschien wel veilig om een lichtje aan zijn riempje te hangen. Zien de automobilisten en fietsers dat er een hondje loopt in de sneeuw.

woensdag 16 januari 2013

Zindelijk eindelijk of nog steeds niet...

Vandaag bewust begonnen met twee uitlaatmomentjes te schrappen, die van drie uur en van negen uur vanavond. Al die tijd ga ik om de twee uur naar buiten met woeffie maar toen ik vanmiddag hem uit wilde laten om drie uur, lag ie te doezelen. Pas kwart over vijf kwam er beweging in. Dus vier uur lang zijn plas weten op te houden.

Vanavond idem dito met een sterretje. Om negen uur was ook weer een uitlaatmomentje, lag Cerro ook weer te slapen. Heb hem laten liggen en om kwart voor elf pas uitgelaten. Zou ie nou zindelijk gaan worden?

Ik heb die gedachten wel vaker en als ik die gedachtens uit, kun je er gif op innemen dat ie de volgende dag weer eens lekker die leuter binnen laat lozen.

Het blijft een gekke hond en oh wat zijn we blij met die kleine!

dinsdag 15 januari 2013

Maandag 14 januari

Cerro is vandaag vijf maanden oud. Heeft zijn ontwormingstablet weer gehad en is weer gewogen. Hij weegt nu 6,725 kilo. Waarom zo achter de komma? Zijn nieuwe halsbandje met penning weegt 75 gram, dus dat trek ik er voor de grafieken even vanaf.

Toen ik bezig was met het tabletje van de ontwormingskuur, spuugde hij behalve dat weer uit maar ook een kies kwam mee.,heb er nu twee gezien, gister en vandaag. Gaat snel achter mekaar allemaal.




maandag 14 januari 2013

Zondag 13 januari

Wat ik zaterdag schreef over dat Cerro zo met zijn tong over het tandvlees ging, welnu, hij had een loszittende kies!

Ik was vandaag de bench aan het uitruimen en schoonmaken met een schone bekleding er weer in en terwijl ik dat aan het doen was, viel opeens een kies uit een dekentje tevoorschijn. Dus ik weet voor de volgende keer als ie weer "rare" bekken trekt, dat ie dan aan het proberen is om die kies eruit te werken.

Vanavond kwam Sjors weer thuis en oh wat was Cerro weer blij om hem te zien. Zijn speelmaatje weer thuis bij hem. Ook Sjors was blij weer terug te zijn.

zaterdag 12 januari 2013

Hoektandjes

De eerste werkweek van 2013 zit er alweer op. De school is ook weer begonnen.

Cerro is volgens mij zondag of maandag begonnen met het wisselen van de hoektandjes, vier stuks, en vanochtend lag de laatste op de bank. En wat groeit dat bij hondjes snel. Wat van de week nog lege plekjes waren, zie ik nu alweer witte stukjes tevoorschijn komen. Gelukkig reageert Cerro er heel goed op. Zijn eetlust is nog steeds hetzelfde. Ook de grotere brokjes die ik nu geef, gaan hap slik weg naar binnen. Ik ga straks even kijken voor een klein doosje om de tandjes in te bewaren.

Maandag 14 januari is Cerro 5 maanden. Zet ik hem op de weegschaal. Om het nog steeds wekelijks te doen vind ik niet meer nodig. Begin nieuwe jaar was ie 6,5 kilo. Hij groeit als kool, is goed aan gewicht wat betreft zijn lengte en hoogte. Voel ook nog zijn ribbetjes en werveltjes dus overgewicht heeft ie niet. Hij is goed gewoon. Hij krijgt nog steeds 140 gram per dag en daar doet ie het goed op.

Ik moet nu wel opmerken dat toen ik vanmiddag terugkwam van dingetjes halen dat Cerro erg bezig was met zijn tong over zijn tandvlees te halen. Net zoals je zelf doet als er iets tussen je kiezen vastzit. Overmatige vocht komt daarbij uit zijn bekkie. Heb gekeken en zie niets bijzonders. Hij zal nu ook wel de last krijgen van het doorkomen van de kiezen of het wisselen ervan. Benieuwd hoe hij straks gaat eten.

Het viervoetige hondekind heeft goed gegeten. Daar het vandaag zijn vleesdagje was en ik te laat was met zijn plakje rodi uit de vriezer te halen, kreeg ie dat bij het avondeten. Cerro heeft er wat langer over gedaan om weg te krijgen maar gezien de omstandigheden, vier hoektandjes er uit mag ik me handjes dichtknijpen. Zijn broertje Joey en zusje Mira hebben er wel veel last van. Joey wilt helemaal niet eten. Zoo zielig voor hem en dit duurt al zowat een week dat ie niet eten wil, ik leef mee met zijn baasjes. Want hij mag niet verzwakken want dan gaat ie ziek worden en dat mag niet. Hopen dat Joey weer gaat eten. Het hondje is veels te leuk en met zijn lieve rustige karaktertje moet ie echt weer oude Joey worden. Van broertje Tiny weet ik dat ie net als Cerro niet al teveel last heeft, gelukkig maar!!

zondag 6 januari 2013

GELUKKIG 2013 !!!

Voor iedereen de beste wensen en een gezond jaar toegewenst.

De tweede week van de kerstvakantie is omgevlogen. Sjors was deze week bij mij en ik hoefde niet te werken dus we waren lekker bij Cerro de hele week. Wekker niet om half acht maar negen uur!!!

Oudejaarsdag zijn we naar Roermond gegaan en hebben we oud en nieuw met mekaar gevierd! Was super gezellig en met alle honden en poezen bij elkaar was het een vrolijke gezellige warme huiselijke sfeer! Cerro heeft de knallen niet als eng ervaren, hij hoorde ze wel maar werd er niet warm of koud van gelukkig. Ik was blij dat Cerro deel uitmaakte van de roedel, dat ie niet als enig hondje was. En hij was in zijn geboortehuis, veiliger gevoel kon ik hem niet geven dan.

Het slapen ging ook goed, Cerro sliep bij ons samen met de andere drie Aussies. We werden alleen 's morgensvroeg door Jangles wakker gemaakt want die wilde even aandacht en knuffels krijgen. Goh wat is ie dan groot als die op je luchtbed stapt en op je komt liggen. Gekke hond! Maar wat een lieverd is het.

Om drie uur 's middags weer richting huis vertrokken en met Sjors nog gegourmet om her oud en nieuw af te sluiten.

Cerro heeft al die tijd heerlijk met zijn zusje gespeeld en geravot. En ja eenmaal thuis, dan is het opeens weer een hondje alleen ipv zes stuks in totaal.

Donderdag 3 januari was de verjaardag van Sjors. Die werd negen. Ook deze dag was weer gezellig en zo voorbij. Meneer heeft veel kadootjes gehad.

Vandaag zaterdag de 5e zijn Linsey en Perry nog langs gehupst en met Sjors een spel op de iPhone wezen spelen. Zijn lekker blijven eten en ook deze dag is weer voorbij.

Het wisselen van de tandjes lijkt even een pauze te hebben, de boven en ondertandjes zijn weer teruggekomen. En het lijkt erop dat Cerro het nu gaat aangeven bij me dat ie moet plassen. Hij komt naar me toe, gaat zitten en kijkt me aan met oogjes en een koppie die vraagt van ga je met me mee naar buiten? Vind het knap van je hoor lieve Cerro!