zaterdag 30 maart 2013

Paaszaterdag 2013

Buiten sneeuwt het licht en binnen brandt de kachel. Het lijkt wel alsof het kerst is.

Sjors ziek geweest van de week, gespuugd en buikpijn. Nu proberen hem weer aan het eten te krijgen. Drinken gaat er wel in gelukkig. Hij is echter van de overtuiging dat als ik niet eet, hoef ik ook niet te spugen.....

Met moeite heeft ie vanochtend een boterham zonder korstjes opgegeten. Gelukkig!!!

Morgen gaan Cerro's haren eraf... Spannend hoor, weer een mijlpaaltje bereikt in zijn leventje.

Nu eindelijk weet ik ook waarom Pasen elk jaar een andere datum heeft. Werd in het weerpraatje verteld:

Als na het begin van de lente de eerste volle maan komt, dan is het eerste weekend daarna het Paasfeest. Wist ik ook niet.

maandag 25 maart 2013

25 maart, nog steeds vrieskist buiten...

http://youtu.be/C-1TjpvtwyI


Schreef ik 11 maart dat het de koudste dag was sinds 1928, nou we leven nu twee weken later en het is buiten nog steeds hetzelfde.

Een kouwe wind die sinds vrijdag al rondwaait en tot en met woensdag actief blijft. Ze hebben gister in Friesland alweer op natuurijs geschaatst. Vandaag met post bezorgen als extra me regenjas eroverheen aangedaan. Want die wind gaat overal doorheen. Morgen weer een drukke postdag, vorige week liep ik van elf tot half vijf buiten. Ik hoop nu eerder klaar te zijn. Al die uren in de kou kan ik niet tegen en als die wind ook zo koud en hard is, wordt ik alleen maar mopperig van.

Dus lente, laat van je horen! Zondag gaat Cerro's haar eraf dus please wees mild voor ons kleintje door de temperatuur wat omhoog te gooien!






zaterdag 23 maart 2013

JAAA!!!! CERRO'S TWEEDE CERTIFICAAT BEHAALD

Ja hoor, we hebben het gekregen. Cerro's tweede certificaat in zijn zeven maandjes oud! Ik ben trots, echt wel.

Ook al heeft ie me opnieuw in de steek gelaten met de blijf-oefening. Hij maakte het zelfs nu nog erger, meneer bedacht om voor de zoveelste keer zelf het blijf-commando op te heffen en in plaats van naar mij toe te lopen, zette die het op een lopen en rende om iedereen heen en was niet meer te stoppen. En ik? Ik kon er alleen maar om lachen. Vorige week spande het erom omdat de resultaten genoteerd werden voor het certificaat. Nu was er geen must meer van nu moet het goed gaan. Banjer dat het is.

Maar het schijnt een karaktereigenschap van het ras te zijn, vreselijk eigenwijs wezen. Nou, dan is ie hier goed terecht gekomen: baasje zelf is er ook eentje van eerst zelf ervaren voordat we iets van een ander aannemen, ( in de meeste gevallen dan). Sjors heeft er ook een handje van om zijn eigen zinnetje door te voeren, dus we zijn aan mekaar gewaagd.

Cerro hoeft niet meer op cursus, de discipline cursus, de volgende, die begint weer eind augustus, want dan pas is er weer plek. Zelf denk ik om met Cerro niet verder te gaan. Ik weet wat ik moet doen om hem de belangrijkste commando's aan te leren. En het is voor mij een huishondje en niet een hondje om mee te gaan verder trainen tot gevorderden en wedstrijd niveau. Dan had ie van nature veel beter moeten luisteren.

We zien wel wat komen gaat, het is wel altijd gezellig om met de cursisten een uur op het veld met je hond bezig te zijn...

Voor degenen die op de site van de hondenschool willen kijken:

www.ronaldbrugman.nl.

Het is een leuke hondentraining wat met positieve leermethodes gegeven wordt. Dus niet met wurgkettingen ofzo maar met het belonen van gewenst gedrag en negeren van ongewenst gedrag. Voordat ik aan de puppiecursus begon, mocht ik de week daarvoor even kijken hoe het ging en een week later begon ik de eerste les zonder Cerro want toen was ie net de avond ervoor bij ons thuisgekomen. Dus ik vond het fijn dat de trainer hetzelfde dacht als ik om die kleine woef eerst even te laten acclimatiseren en dan een week later te beginnen.

Dus het is een betrouwbare school met veel respect voor de eigenaar en de hond.
( eventjes reclame voor Ronald gemaakt:-)








vrijdag 22 maart 2013

Zaterdag moet Cerro examen doen

Ben benieuwd hoe dat zal gaan. Heb deze week opnieuw geoefend met Cerro en alles doet ie goed.... Ook met blijven zitten en ik dan wegloop. Alleen hij zit dan vast aan de uitrollijn. Op het trainingsveld moet de riem, mag geen uitrollijn, op de grond liggen en staan er tig honden in de buurt.... Plus het gegeven dat het zaterdag ijskoud gaat worden, gevoelstemperatuur van -10 graden door de harde noordoosten wind die op komt zetten! Fijn hè? Eind maart met je sjaal om en dikke sokken. Wil de lente een keer voelen.

Verder vanavond een datum geprikt dat Cerro geschoren gaat worden. Over twee weken in de hoop dat we dan eindelijk van die rot lange winter af zijn. En het wat warmer wordt buiten.







zondag 17 maart 2013

Zeven maanden pas en nu?

Nu alweer 8.1 kilogram, haarlengte 10 cm en het tweede certificaat bijna op zak.
Vandaag proefexamen gehad, Ronald de trainer stond van iedere cursist notities te maken van elk getoond commando.

Cerro heeft het goed gedaan, zowat alles ging zonder problemen. Met leverworst bereik je best nog wel wat ondanks zijn pubergedrag. Het moeilijkste voor Cerro is het zitten blijven terwijl ik van hem wegloop. Maar dat heb ik aan mezelf te danken, had dit tot voor kort alleen in de huiskamer geoefend en niet buiten omdat ik langs een drukke straat woon en omdat ik dacht van maakt weinig verschil, nou dat maakt het zeer veel. Buiten zijn veel meer prikkels voor Cerro dus is ie eerder weer van zijn plekje af.,

Heb dus laatste weken dit buiten geoefend en ik zie wel verbetering bij Cerro. Alleen op het moment dat het echt moet, dat de trainer op je let met zijn bloknote, wordt Cerro door een ander hondje afgeleid en weg is de zit en blijf poging.

Ik mocht het overdoen maar die kleine vond het best allemaal en ik kreeg het niet meer voor mekaar., we hebben ons best gedaan maar ik baalde wel, het was zowat gelukt dat moeilijke commando.

Ik moet ook niet zo veeleisend voor mezelf zijn. Maar ik wil zo graag laten zien dat ik Cerro goed heb getraind voor het examen. Volgende week de laatste keer.

En daarna? Gauw afspreken met Linsey om Cerro te kortwieken, hij hoeft nu dan niet meer op het koude veld te staan met het dan zeer korte haar,

De foto dat Cerro ligt te slapen, heeft Sjors genomen. Hij vond het zo leuk dat Cerro sliep met het pinguïn knuffeltje tussen zijn pootjes. Het knuffeltje wat Sjors hem als kadootje gegeven heeft toen ie bij ons kwam wonen.





maandag 11 maart 2013

Is een vrieskist buiten

Vorige week woensdag loop je de lente op te snuiven en zonder jas de post te bezorgen....

Nu, vijf dagen later, thermobroek eronder aan, sweatshirt, fleecevest, werkjas, sjaal, muts, handschoenen en als slot de capuchon over me muts tegen de ijskoude noorden wind op de fiets. En dan nog de koude wind door je voelen...

Wordt tijd dat de winter wordt verslagen door de lente! De koudste 11 maart sinds 1928, en dat is zowat 85 jaar geleden....

En Cerro? Dat is net een teddybeer buiten, alle haren waaien van links naar rechts en weer terug. Gelukkig heeft ie zijn vacht nog, maar ik kan me voorstellen dat uit het warme huis zo die extreme kou in, dat ie dat best merkt. Maar zijn jas aan, die bewaar ik voor de sneeuw op straat en de hevige regen anders wordt ie door en door nat en koud van de sneeuw wat aan hem hangen blijft. Wil ook geen watje van hem maken maar te nat of te koud is ook niets voor die kleine. Ga hem zo weer uitlaten, mogen we de koude wind weer in. Bibber de bibber!!!!

zaterdag 9 maart 2013

Regen regen regen....

Vind het niet erg als het regent hoor, maar als hier in de straat vorige week de rioleer buizen vervangen zijn en de straten dus vol met zand liggen, weet je wat er aan de pootjes en haren van Cerro blijft hangen bij zijn uitlaatmomentjes als ie weer de woning binnenloopt.

En als je dan daarna ook nog naar de hondentraining moet met dit druilerige weer op het grasveld, dan kun je ervan op aan dat je dan een vies hondje in huis hebt. Zijn vacht droogt steeds minder snel omdat zijn haar lang is. Dus die kleine loopt al vanaf twaalf uur met vochtige haren in huis rond. Want is het bijna aangedroogd, moet ie weer naar buiten om te plassen en poepen.

Om hem in bad te doen en schoon te spoelen, heeft nu geen enkel nut. dan droogt ie toch ook niet zo snel op en loopt ie eenmaal schoon en fris buiten, loopt ie weer door al dat vieze natte zand en modderstraat buiten. kan ik opnieuw beginnen, dan nu maar ff een vies bah-hondje in huis.

Op de training was het de les volgen met een derde van de totale groep. Ronald had dat al verwacht uit ervaring. met slecht weer is de opkomst altijd een stuk minder. Maar de echte Die Hards die komen gewoon, ik dus ook!! Regenjas aan, en stevige booties aan en go go go met de flow! Cerro zijn jas aan gedaan, kan mij het schelen wat anderen vinden, anders had ie helemaal door en doornat geweest en was ie misschien weer gaan spugen zoals vorig jaar in begin december. De onderste foto was hoe die toen zonder jasje een uur in de regen moest les krijgen.

We zijn wel die stoere Hollanders die wel wat gewend zijn toch? Beetje regen smelten we niet van, alhoewel het zonnetje van de week toch veel meer mijn voorkeur heeft.

Volgende week is het proefexamen van de cursus. Ik heb nog een week de tijd om Cerro te laten zitten blijven terwijl ik bij hem vandaan loop. Tien stappen afstand is de examen-eis, ging vandaag al weer wat beter want eigenlijk oefende ik alleen thuis met hem en gaat dat hardstikke goed. Maar buiten in een andere situatie moet ie dat ook kunnen en me gehoorzamen. En die link had ik niet begrepen, dat ik het ook buiten moest oefenen, dus komende week weer flink oefenen buiten. Fijn dat er van die engeltjes op afstand zijn die je dat even laten inzien.

Deze week heb ik om zijn contact met mij moeten zeuren en roepen om dat commando te kunnen uitvoeren. Oostindisch doof is ie, ja is nu een puber die lekker zijn eigen gang gaat en totaal niet reageert op je. En ik ga toch echt niet iedere dag met leverworst en ham oefenen want dan is het op de training zelf weer de normaalste zaak van de wereld dat ie dat luxe spul krijgt als beloning en luistert ie dan nog minder.

Het is een lief klein pubertje met bananen in zijn oren!!!










dinsdag 5 maart 2013

Haarbolletjes.... wat is dat nou weer???

Wat is dat nou weer, vraag je je af.
Dat zijn bolletjes in mekaar geknoopt, geklit haar wat er niet meer uit te kammen is of te borstelen.

Cerro's vacht wordt steeds voller en langer en moet dus dagelijks gekamd en geborsteld worden, wil je dat je hondje een verzorgde look blijft houden en dat het klitvrij blijft...

Alleen op die plekken waar je moeilijk bij kunt komen, gaan die klitten haarbolletjes vormen. En bij Cerro zit het bij de aanzet van de voor- en achterpootjes, onder de oortjes en bij zijn liezen en kuiten. Vanmiddag hebben Sjors en ik dan ook Cerro moeten plagen door hem stevig vast te houden en op zijn rug moeten liggen zodat ik die bolletjes eruit kon knippen. Het zit wel vlakbij de haar aanzet dus vlak op de huid. Wel eng met het schaartje, de kleine want met die grote schaar durf ik het niet aan, als die kleine een onverwachte beweging maakt, zit die schaar vlakbij hem. Op eentje na heb ik alle bolletjes weg kunnen halen. Die ene zit vlak onder de ooraanzet. En daar is zijn haar chocobruin, dus niet goed te zien. Mag Linsey voor me doen, die heeft veel vaker met dat bijltje gehakt. Maar ik moet het ook leren toch?

Straks gaat Cerro's haar eraf en als dan die bolletjes erin zitten, heb je kans dat de tondeuse vast gaat lopen en dat moeten we niet hebben. Wordt ie geschoren en dus helemaal in millimeters kort.. hihihi.

Ik vind het spannend hoor, ben benieuwd wat voor koppie en lijffie me kleine lieve viervoeter dan krijgt.

zondag 3 maart 2013

Meten is weten

Cerro gisteren gewogen, 7.9 kg.

Zojuist schofthoogte gemeten en is 28-29 cm.

Lengte kop-staart voor zover ik het goed gemeten heb, kwam ik op 50 cm. Hij stond rechtop en Sjors hield een snoepje voor zijn neus zodat ik een goede rechte rug had.

En nu staan de foto's erbij maar gekanteld en op deze site kan ik ze niet even doordraaien totdat ze rechtstaan. Nou ja, kijk maar met een scheef hoofd dan...

vrijdag 1 maart 2013

Cerro voor het eerst met pootje omhoog geplast

Wat is dat apart en leuk om te zien, je kleine pup die altijd als een baby hondje zittend op de hurken zijn plasje doet, heeft vanochtend voor het eerst zijn pootje opgelicht en zijn markeerplasje tegen het paaltje gedaan. Zo trots ben ik op hem.


http://www.youtube.com/watch?v=aVuh1YkZp7w

Tijdens het tweede loopje ging het eerste plasje ook gelijk met het zwengelende pootje omhoog. Maar toen Sjors hem uitliet deed ie het weer zittend, bij mij daarna ook weer, maar wel zijn markeerplasje weer staand op drie pootjes!

Geweldig toch? Kleine hondjes worden groot, ook onze Cerro! Nog ff en hij gaat nog meer ontdekken..... Hihihi, teefjes pas op Cerro komt eraan.... Hahaha