woensdag 27 februari 2013

Cerro van puppie naar puber

ja ja, onze Cerro wordt groot. Hij gaat steeds meer zindelijk worden, geeft het ook al aan dat ie naar buiten wil op zijn eigenwijze wijze. En als ie merkt dat dat werkt dan geeft ie bij wijze van spreke om het uur al aan van ik wil naar buiten. Ja, ik ga niet ieder uur met je naar buiten lieverd, dan wacht je maar ff en hou je het maar op. Moet ik ook tijdens me werk. Mama bepaalt nog steeds wanneer je naar buiten gaat, als jij het gaat bepalen, lijkt me niet erg werkbaar he in een gezinsroedel.

Ook onder invloed van het hormoon testosteron komt ie een beetje. Hij gaat buiten al kleine markeerplasjes laten om de hondjes in de buurt te laten weten van hier ben ik geweest. Maar plassen zelf doet ie nog met vier pootjes op de hurken, het pootje omhoog heb ik nog niet gezien bij hem. Lijkt me best leuk dat de eerste keer bij hem te zien, zal wel alle kanten opgaan behalve de goeie kant op, hahaha.

https://www.youtube.com/watch?v=mxxAN2v50n0

Maandagmiddag heeft Cerro voor het eerst in me fietskratje gezeten tijdens het fietsen. Was kort hoor, ff uitproberen en hem te laten wennen. Ging hardstikke goed, Sjors heeft het gefilmd hoe het ging. Ik was blij dat ik het eindelijk aandurfde, maar ga ik echt met hem op met de fiets op stap, dan gebruik ik het autogordeltje wel, bevestig ik dat aan het fietskratje, kan ie zeker niet eruit klimmen.


Dinsdagavond, gisteren, de theorie-avond van de hondencursus gehad. Waren niet veel cursisten aanwezig. Volgens mij heb ik er zes gezien, terwijl er in twee groepen van tien wordt getraind. Jammer voor Ronald de trainer, maar het was wel leuk en leerzaam. Sjors had ik meegenomen, wilde hem niet alleen thuislaten in de avond. Dat is toch anders dan overdag als ik twee uurtjes aan het werk ben. Voor Sjors dus een lange zit, gegeven moment gapen gapen, en terug naar Cerro willen. Om elf uur waren we thuis. Cerro weer helemaal blij dat we weer bij hem waren.

zaterdag 23 februari 2013

hondentraining

vandaag alweer over de helft van de basisopvoedcursus. De zesde keer vandaag en we hebben weer een nieuwe en laatste commando geleerd, het commando Staan.

Cerro weet uit zichzelf natuurlijk wel hoe te staan en te zitten en te liggen, maar doe het maar eens op commando. Dat hij snapt wat jij wilt dat ie gaat doen. Mensentaal kennen ze niet, netzomin als wij het geblaf en gepiep verstaan...

Maar dit commando is niet zo moeilijk, Cerro in de zitpositie brengen, dan een beloninkje voor zijn neus houden en met de andere hand zijn halsband vasthouden, nu heel langzaam je hand met beloning horizontaal van hem weghalen, zodat ie van zitten overgaat in staan. Als ie dan eenmaal staat, moet je gelijk zeggen Staan, goedzo braaf. blablabla...
Hij deed het goed.

Het commando kom voor en naast de voet doet Cerro ook hardstikke goed. Als ie maar dat snoepje ruikt. Heb je niets in je handen dan kun je lang wachten bij Cerro.... Maar dat zal met de tijd wel beter gaan, mits je de oefeningen blijft herhalen want dat is met alles, herhalen herhalen herhalen.

Wat Cerro niet goed of nog niet goed doet is het commando blijven. Thuis als ik hem het zit commando geef en daarna zeg van blijf en ik loop een rondje om de tafel, blijft ie netjes zitten. Twee rondjes achter mekaar ook. Doe ik het op het trainingsveld, dan vertikt ie het. Loop ik drie stappen naar achter, dan komt ie al van zijn plek af. En dat mag niet. Dus weer opnieuw. Gelukkig is het geen professionele wedstrijd cursus maar meer om onze huishondjes gehoorzaamheid aan te leren en dat jij als baasje weet hoe hem te leren en met hem op te trekken. Dus de lat ligt niet zo heel erg hoog maar wel wat strenger dan bij de puppy-cursus.

Dinsdagavond 26 februari is de theorie-avond van deze cursus. Gelukkig voor Sjors valt het in de vakantie, dus kan ie lekker mee en hoeft ie niet dat melatonine-pilletje te slikken. Sjors gaat ook niet meer mee naar de trainingsdagen. In het begin wel, was het allemaal nieuw en leuk. Nu heeft ie er geen zin meer in, blijft liever thuis tv kijken bij de warme kachel dan dat ie een uur in de kouw gaat staan. Laat moeders dat maar doen.

donderdag 21 februari 2013

Stomme klote buurman!!!

Vraag ik Sjors na het avondeten van wil je Cerro even uitlaten. Ja mama is goed. Zo gezegd zo gedaan. Belt later Sjors aan de deur en ik doe open.
Doe de deur van onze ingang open met de verwachting dat die kleine als een speer zou binnen rennen. Maar dat gebeurde niet, ik me hoofd naar buiten en zie Sjors met Cerro aan de lijn aankomen en Sjors met een pruillip en geschrokken oogjes.

Ik vroeg wat is er? Ja, stottert Sjors, een kale man kwam uit de deur toen jij opendeed en die trapte op Cerro zijn pootje. Ik zei van oh, heeft ie sorry gezegd? Neee!! zei Sjors, hij gaf Cerro nog een trap na, hij schopte Cerro opzij!

Ik herhaalde wat Sjors zei en kon het niet bevatten. Ik vroeg hoe de man eruit zag en kreeg een vaag vermoeden wie het kon zijn. Waar ging ie naartoe? De supermarkt in mama. Ik heb gelijk me jas aan gedaan en ben naar buiten gegaan. Sjors wilde dat niet. Hij zei wat ga je nou doen? Ik zei Sjors, heel simpel, komt iemand aan mijn hondje of aan mijn kind, dan komt ie aan mij! Ik ga verhaal halen.

Sjors wilde niet dat ik ging, hij was bang dat die man me wat zou doen, hij is ook het voorval van juni vorig jaar niet vergeten dat zijn vader me een bloedneus sloeg en op straat smakte. Hij was er niet gerust op. Ik stelde Sjors gerust, mama gebeurt nu niets.

Ik naar beneden en de supermarkt in en inderdaad, ik zag die vent waarvan ik al dacht die moet het zijn. Ik ben terug de centrale hal van de flat ingegaan en heb op die vent gewacht. Hij wist dat ik van Cerro ben en zei gelijk dat het niet expres ging. Ik antwoordde van nee, op het pootje trappen kan gebeuren maar moet je het beestje dan ook nog een trap na geven? Leuk voor het vertrouwen van Cerro in vreemde mensen, vooral op deze leeftijd. Ik zei, ga je zo met dieren om? Hij gaf geen antwoord en ik zei als laatste van ik hoop dat het allemaal waar is wat je zegt want een volgende keer kom je niet zo makkelijk ervanaf!!! Geen woord van sorry gehoord!

Gelukkig heeft Cerro er niets aan over gehouden, wel een hele dikke zware man die ff op ONZE Cerro stapt en ook nog een schop geeft, Sjors had die vent van alles nageroepen toen die overstak en de supermarkt inliep!

Ik voel me ook sterk want ik ben voor me kleine woeffie opgekomen. Ik had ook door wat Sjors zijn vader me geflikt had voor de zoveelste keer een bang wezentje kunnen zijn geworden uit angst om weer geslagen te worden. gelukkig is dit hem niet gelukt!

Hoe kunnen mensen zo gemeen zijn? Cerro is juist gek op mensen en blij als mensen hem begroeten en aaien willen. Zou zo een klootzak het spontane van Cerro eruit gehaald hebben door zo die schop te geven? Dat Cerro mensen ook niet meer gaat vertrouwen? Ik hoop van niet en dat Cerro zo blijft als ie nu is, een zorgeloos en speels enthousiast hondekindje!



dinsdag 19 februari 2013

Het gaat goed!!!

Vorige keer steeds weer plasjes binnen, mama onzeker en nog meer onzeker van doe ik het wel goed...

Nu deze laatste anderhalve week, ik neem die kleine serieus als ie me strak gaat aankijken. Hij zit dan voor me, en blijft kijken tot ik zeg moet je plassen of wat wil je. Ik sta dan op en loop naar de deur komt ie achter me aan met kwispelstaart dan weet ik dat ik hem goed begrepen heb. En ik let niet meer op de klok, ja wel een beetje als richtlijn maar als hij om zes uur zo gaat zitten, ga ik niet meer denken van nee om half zeven gaan we. Eerst moet ie doorkrijgen dat dit de manier is. ( en ik ook) .

maandag 18 februari 2013

Wanneer is het een keer afgelopen met de kou? Gisteren, zondag 17 februari een heerlijk mooie dag geweest. Met Cerro wezen lopen in het recreatie gebied. Zonnetje erbij en je ruikt de lente. Alleen als je het weerbericht te horen krijgt, komt er van de week weer sneeuw....

En dus weer sjaal om, sneeuwlaarzen aan en met kleine woeffie de sneeuw in. Die vindt het prachtig die witte vloeren. Ikzelf vind het mooi geweest, dat geglibber op de straten met die bevroren troep, schiet niet op om dan je werk binnen de gestelde tijd af te hebben.
Laat de zomer maar komen!!!!

Ik vindt het een keertje tijd worden om die kleine in de lentemaand (maart, april) van zijn lange haren te verlossen. Hij heeft heel mooi haar hoor maar als het warme zachte weer gaat komen, is het voor die kleine best warm om dat allemaal om zich heen te hebben. Moet het nu toch eigenlijk dagelijks borstelen om hem klit vrij te houden.

Zal het wel even met Donna bespreken, in maart april alles eraf en dan lekker kort en dan om de drie maanden de schaar erin...

zaterdag 16 februari 2013

Fotootjes half jarige Cerro

Zes maanden oud, ik weet nog dat toen met info plegen bij de hondentrainer voor de puppycursus, dat die man zei, let op met een half jaar zijn ze puppy af en komen ze in de jonge hondenfase....
Dacht toen, och dat is nog ver weg.

Inmiddels heeft ie zijn certificaat al gehad van de puppycursus en hebben we al vijf van de tien lessen gehad van de basisopvoedingscursus. En ik ben blij dat ik deze cursus toch ben gaan doen ook al koste het me weer bijna twee weken eten...

Heb er gewoon alles voor over om Cerro tot een lief evenwichtig hondje op te voeden en niet door onbewust foute gedragingen aan te leren dat het een onhandelbaar hondje zou worden.

Ja, kan toch? Als je als eigenaar totaal geen ervaring hebt en maar wat aanmoddert, wordt het beestje ook onzeker van en daardoor gaat hij de rollen omdraaien omdat ie dan denkt , er moet een leider van de roedel zijn want vrouwtje snapt me niet, dus laat ik maar de baas spelen in huis..... Het is een klein hondje maar zelfs kleine hondjes kunnen dominante gedragingen vertonen, de wolf blijft hun voorouders.

En op de cursus krijg ik aardig handvatjes aangereikt. Ik ben nu een boek aan het lezen dat heet Denken Als Een Hond. Hiermee hoop ik nog meer van honden en hun signalen en gedragingen te begrijpen.







donderdag 14 februari 2013

Een half jaar oud vandaag!!!

Ze zijn vandaag precies een half jaar geleden op de wereld gezet door mama Misty! Tiny, Mira, Joey en Cerro!!

En ze zijn allevier super gezond en super ondeugend!

Gefeliciteerd lieve hondjes!!!







zondag 10 februari 2013

twee leuke foto's van woeffie tijdens oud en nieuw


 Even een tweetal foto's laten zien die ik gekregen heb van Donna.
Ze zijn bijzonder leuk vind ik. De onderste foto kun je zien dat Cerro middenin de fase zit van zijn tandjes en kiezen wisselen.


zaterdag 9 februari 2013

Nieuwe commando's aanleren

Vanochtend weer de vierde training gehad. Nu met stukjes leverworst gewerkt, als dat niet beter ging? En of, een en al oor en aandacht!

Even alle commando's op een rij:
- kijk 's
- zit
- lig
- kom
- blijf
- gebit tonen
- netjes lopen aan de riem
- kom voor (nieuw)
- naast de voet (nieuw)

En dat allemaal steeds blijven herhalen en oefenen. Hij ligt nu weer te slapen op de bank. Tijd: 13:30 uur. Ik geef straks wel eten, eerst boodschappen doen!

Wordt vervolgd!

Bijna half jaar kleine Cerro

Ja, het is nu vrijdagnacht op zaterdag van negen februari, half een.
Nog een vijftal dagen dan is het eerste nestje van Misty alweer een half jaar oud.
Ik zou het best leuk vinden om ook Tiny en Joey weer terug te zien, het viertal weer bij mekaar. Ik denk dat Cerro dan helemaal uit zijn plaatje gaat en zijn tongetje op de grond hangt van de opwinding.
Donna? Zou je het willen ook? Een reünie?

En Cerro zag ik vanochtend zowaar bij de deur zitten en me aankijken van ik moet plassen. Goed hè? Alleen het vrouwtje was te slaperig, kwartje viel op dat moment niet. Ja, pas een kwartier later toen het plasje weer op de grond lag. Toen dacht ik ja jacq, Cerro heeft het aangegeven bij je. Slimpie dat ik ben.
En mijn fout is dat ik teveel naar kloktijden kijk. Moet ik niet doen, wij plassen ook niet op kloktijden maar als we moeten.

Ik weet ook wel hoe het komt, ik had eens gehoord van iemand dat je ze het beste snel zindelijk kan krijgen door ze op vaste tijden uit te laten. Dus, ik liet Cerro op vaste kloktijden uit. Maar nu pas hoorde ik weer dat hondjes helemaal geen tijdsbesef hebben en dat ze op jouw gewoontes afgaan, kom je altijd met dezelfde zinnetjes aanzetten, zien ze je met jas aan, dan pas gaan we buiten plassen.

Ooh, ik kan er boeken vol mee schrijven. Ik moet mezelf dus meer op Cerro focussen thuis met wat hij aangeeft, dan denken van je hoeft pas over een half uur naar buiten.... dit werkt dus niet.











zaterdag 2 februari 2013

Toch het oude patroon weer opgepakt

Ik vertelde eerst om Cerro tussen de middag binnen te laten als Sjors thuis was maar dit werkt niet. Hij is toch binnen gaan plassen omdat ie nou zelf ook in de war raakt. Hij wordt sinds ie hier is door Sjors uitgelaten en ik heb Sjors duidelijk gemaakt dat we hier toch mee doorgaan.

Om half elf plast en poept ie niet omdat ik hem ook om acht uur al had uitgelaten. En als Sjors dan ook nog tussen de middag vertikt om uit te laten, tja Cerro moet het toch ook kwijt. Ik heb dan ook duidelijk uitgelegd aan Sjors opnieuw waarom het nodig is die regelmaat en consequent zijn.

Ik hoop dat ie nu wel weer zijn taak oppakt anders is Cerro over een jaar nog niet zindelijk. Ja, ik kan er knap mee bezig zijn hoor in me hoofd, vooral als de hondentrainer zegt dat ze met vier maanden zindelijk kunnen zijn. Maar dat ze met zes maanden pas lichamelijk de controle over hun blaasje hebben. Maar dan moet hun wel geleerd zijn dat binnen plassen echt taboe is. Maar dan moet Sjors wel hetzelfde hanteren als mama, willen we dat Cerro zindelijk wordt, en snel!

Morgenochtend 02 feb weer de derde les van de hondentraining. Veld zal drijfnat zijn.., wordt weer een vies hondje morgen.,,