dinsdag 30 april 2013

Even op bezoek bij Misty

Gisteren, 29 april 2013, de dag voor de abdicatie van koningin Beatrix en de inhuldiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op 30 april 2013, hebben we een bezoekje gebracht aan Misty, de mama van Cerro.

En wat een hele verrassing voor mij was, Belly, de papa van Cerro was daar ook.
Dus ik heb gelijk foto's gemaakt van Cerro met zijn pa en ma samen. Wat was dat een leuke verrassing voor mij.

Hieronder wat foto's die geschoten zijn.
Ik vraag me alleen af of Cerro nou geroken heeft dat Misty zijn mama is. Hij was wel heel erg aan het snuffelen bij mams, ook onder d'r buik, maar dat doet ie bij elk hondje die hij op straat tegenkomt. Papa Belly heeft ie niet eerder gezien want die heeft mams alleen gedekt. Dus die herkent ie niet, maar bij Misty? Ik weet het niet....











donderdag 18 april 2013

Even aandacht voor Tyson

Tyson is een australian shepherd pup die wacht op een baasje. Tyson is nu in de dertiende week en heeft alle benodigde entingen gehad. Hij is ontwormd en gechipt en noem het maar op.

Tyson is nu bij zijn zusje in huis voor de verdere socialisatie. Maar het liefst zoekt hij een eigen baasje waarmee hij kan knuffelen, spelen en ravotten, wandelen en ook een kleine dondersteen mag zijn...

Als je interesse hebt voor die kanjer van een Tyson, kun je terecht op www.macwoeffie.nl/nieuws. Daar staan de contactgegevens.

Ik hoop dat er iemand is die Tyson bij zich wilt nemen. Als ik een zoon had, ouder dan twaalf, dan was Tyson hier al geweest. Maar Sjors is net negen en die is nog niet zo sterk om tussen de middag en een pubertje als Cerro en een pup als Tyson uit te laten tegelijk. Is Sjors fysiek nog te klein voor.

Kijk eens naar de foto's, wat een scheetje is het toch en hij wordt steeds mooier...







donderdag 4 april 2013

Wolgaren maken van het haar van Cerro?

Ik heb in een zak hier thuis het afgeschoren haar van Cerro liggen, 250 gram bij mekaar. Ja, wat doe je daarmee? weggooien, bewaren of er iets mee gaan doen...

Op marktplaats kwam ik een advertentie tegen van iemand die reclame maakt over het leren wol spinnen. en wat is nou leuker dan garen zelf te maken of te laten maken.
Dus ik vroeg die mevrouw of je ook van hondenhaar wol kon maken. Een simpele vraag dacht ik waarop ik een kort en duidelijk ja of nee had verwacht. Maar die beste mevrouw kwam met het volgende verhaal.....:

tja - Jacqueline,
als je mijn opdrachtgever zou zijn, dan zou ik daarover wel een advies willen geven - maar om nou zomaar per mail mijn specialistische kennis te spuien, die ik normaal gesproken graag te gelde maak in een spinopdracht, gaat me eigenlijk te ver.
Als je een huis wilt laten schilderen, maar je afvraagt of het de moeite waard zal zijn, dan betaal je een expert voor zijn mening, toch?
Daarom heb ik een voorstel:
een proefspinsessie - waarvoor je wat wol meebrengt, zeg ongeveer 30 gram. Daarvan maak ik dan een garen, in 2 of drie verschillende diktes. Ik kan zien hoe het materiaal zich laat verspinnen en aan de hand van mijn bevindingen een advies geven over het eventuele gebruik van een garen.
De spinsessie kan je gewoon bijwonen - duurt ongeveer 1,5 a 2 uur en voor die tijd en mijn advies betaal je dan 40,00 euro.
Je hebt dan een half bolletje garen plus een inzicht in wat het kwalitatief betekent.
Wil je meer laten spinnen door mij, dan laat je de rest achter en bepaal je welke draad gemaakt gaat worden (ook daarvoor is het advies belangrijk).
Niet álle hondenharen zijn even gemakkelijk goed te spinnen - en niet álle hondenharen kunnen ook een stabiel garen opleveren. Om dat te beoordelen is een proefspinsessie een goede werkwijze.
Overigens kan zéker niet iedereen die kan wolspinnen ook met dit materiaal aan de gang en er een betrouwbaar iets mee maken.
Adviezen over wassen, krimpen, viltrisico en toepasbaarheid...tja, daarvoor heb ik dus de speciale kennis, maar die kennis is helaas niet gratis.
Verdere spinopdracht zal op basis van een uurtarief gebeuren.
Ik werk tegen een betaling van 15,00 euro per gewerkt uur of deel daarvan.
Over hoe lang ik voor een bepaald gewicht moet spinnen kan ik geen zinnig antwoord geven, omdat ieder materiaal weer anders is.

hopelijk heb je zo wat houvast?

vr. groet
Betty

Bovenstaand dus de toelichting van die mevrouw. Ik zou best zo een proefspinsessie willen bijwonen en dan met een bolletje wol van Cerro als souvenir weer weggaan. En dan zou ik later kunnen bedenken en beslissen van ga ik al het haar van Cerro in de toekomst opsparen of is dat ene bolletje alleen al heel bijzonder... Had ik maar die geldboom op me balkon groeien, was het allemaal zoveel makkelijker, helaas!!!



woensdag 3 april 2013

JA JA JA, Het moment was eindelijk gekomen onze Cerro heeft nu een andere look....

Ik zal niet teveel vertellen maar meer met fotootjes gaan werken. Cerro heeft de scheer en knipbeurt rustig ondergaan, liet het allemaal toe wat er met hem gebeurde.

http://www.youtube.com/watch?v=5pd-iF2aKBQ

Hij heeft zo'n twee uur moeten staan op de tafel eer het klaar was, en het resultaat is er wel naar. Het kleine hondje is 250 gram aan haar kwijt. Onder al zijn haar zat een mooi slank hondje die veel weg heeft van een dalmatiër. Een mooi spits snuitje en een mooie pluimstaart. Die had ie al maar nu na de scheerbeurt komt zijn staart veel beter tot uiting.

http://www.youtube.com/watch?v=47lanoY0zqQ

Cerro is nu veel sneller in zijn bewegingen. Hij hijgt veel minder, als ie gaat dutten dan is dat niet meer op het laminaat maar weer op de bank of in zijn bench. Van onder blijft ie veel schoner, al dat plas komt niet meer langs zijn haren. Hij voelt veel zachter aan met aaien en je voelt zijn lichaamswarmte meer. Wat ik wel zie is dat als ik 's morgens uit bed kom dat ie dan een beetje rilt van de kou. Ja, de kachel is 's nachts lager natuurlijk. Maar als we terugkomen van zijn eerste loopje dan is het rillen over de rest van de dag.

http://www.youtube.com/watch?v=8WZ9cj8M1Bw

Cerro voelt zich er lekker bij met al het haar eraf. Kan ie er weer tegen voor een tijdje. Ben benieuwd hoe snel zijn haar teruggroeit nu dat het weggeschoren is.

 http://www.youtube.com/watch?v=qwN84C0ht38